Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 24 25
26 27 28 29 30 31  

Hasznos tudnivalók / Useful informations

Beléptető rendszer / Entrance gates

2006. szeptemberétől a kollégiumban új, biztonságos beléptető rendszer működik.
Belépéskor a porta előtt található leolvasó elé kell a belépőkártyát helyezned, ekkor a portások leellenőrzik a kártyához tartozó fénykép alapján, hogy valóban a kártya jogos tulajdonosa használja-e a kártyát a belépéshez; röviden azonosítják a kollégistákat. Ezután kérhetitek a portásoktól a szobakulcsokat.
Ezt követően az emeletekre felvezető lépcső előtt szintén találhatsz egy másik leolvasót; a kártyát az előbbihez hasonlóan kell használni.
A beköltözés napján a belépőkártyát 2000 Ft-os letéti díj ellenében veheted át, ezt a pénzt kiköltözésedkor visszakapod, ha a kártyát épségben leadod. Amennyiben a kártya elveszik vagy megrongálódik, abban az esetben a 2000 Ft-os letéti díjat újra be kell fizetni
Belépődet mindig tartsd magadnál, mivel az F és az L oldal között is a kártya használatával tudsz közlekedni. .


Please use your personal entrance card every time in the building. If you have a guest you need to welcome him/her at the reception and after your guest showed an ID card or a Passport, you can ask for him/her a guest card.  

Nyomtatás, fénymásolás / Print and Copy service

A DB irodában kizárólag ügyeleti időben (Hétfő, Kedd, Csütörtök 20:00 - 22:00) lehet nyomtatni (díjak: önköltségi áron 1 oldal 10 Ft/lap, 2 oldalas 15 Ft/lap, szkennelni, fénymásolni (Szkennelés ingyenes), csak pár oldal erejéig.

Kérjük nagyobb mennyiség nyomtatása és fénymásolása miatt keressétek a környéken lévő nagy kapacitású másolóval rendelkező fénymásoló szaküzleteket, illetve az egyetemi nyomdát. 


You can find a limited print and copy opportunity in the Student Committee. Pleas looking for personaly the office in the opening hours. (Monday, Tuesday, Thursday 20:00 - 22:00) 

Mosás / Washing

A kollégiumban minden szinten van lehetőség mosásra, a közelmúlt beruházásainak köszönhetően minden szinten új automata mosógép van (Ennek biztosítása érdekében minden hallgató 1250 Ft / félév többletszolgáltatási díjat fizet). A mosás ingyenes, viszont kérünk mindenkit, hogy használja a kihelyezett mosófüzeteket, hogy könnyebben tervezhető legyen a mosás, illetve a gazdátlanul a mosógépben hagyott ruhák tulajdonosait meg lehessen találni.


Every floor you can use a washing machine, please every time you used to it write your name and room number on the washing using list to help others in the planning.

Szintbuli

A kollégiumban minden szinten megrendezésre kerül félévente egy közös vacsora, ami elsősorban a közösségi élet fejlesztését célozza meg. Ezeken a DB által finanszírozott vacsorákon mindig nagyon jó hangulat szokott lenni. Amit ígérhetünk: zene, finom ételek és alapozás a Kinizsi Keddre. 

A kollégiumi díj befizetése / Dorm’s fee payment

Information about the payment and the Neptun Collect Account

Egyetemünkön 2008. január 23-án került bevezetésre a hallgatók által fizetendő díjaknak az ún. gyűjtőszámlán keresztül történő fizetése, ami a kollégiumi díjak esetében is jelentős változásokat hozott. A kolidíjak befizetése lényegesen egyszerűbbé, kényelmesebbé vált, a postai sorban állás és a csekkszelvények őrizgetése helyett egy átutalással és a néhány kattintással a Neptunban már be is fizethető a kollégiumi díj, illetve egyéb díjak (a Térítési díjak fül alatt olvashatóak)

Első lépésként a megfelelő összeget kell az egyetemi gyűjtőszámlára utalni, ennek paraméterei a következők:

 

Figyelem!! Változás!
Számla neve: Neptun gyűjtőszámla
Számlaszáma: 10032000-00282857-01120008
Számlát vezető pénzintézet neve: Magyar Államkincstár

 

FONTOS, és az utalás sikerességéhez elengedhetetlen, hogy az utalásnál a közlemény rovatot megfelelően töltsük ki, ide az NK–<neptun kód><szóköz><befizető neve> szövegnek kell kerülnie. Ha ezt nem, vagy hibásan szerepelteti valaki, akkor a pénzét a rendszer hibával visszaküldi, abból a gyűjtőszámla egyenlegén nem jelenik meg semmi sem.

A sikeres utalás után kb. 2-3 munkanappal az átutalt összeg megjelenik a Neptunban a gyűjtőszámla egyenlegében, így abból lehetővé válik az általunk kiírt, befizetendő tételek „megfizetése”.

A hallgatói Neptunban a pénzügyek/befizetés menüben, a megfelelő félévet kiválasztva láthatóvá válnak az arra a félévre kiírt tételek. A már befizetett tételek státuszánál a „befizetve” megjegyzés látható.

Még esedékes tételek esetében a befizet oszlop alatti megfelelő négyzetet kell kiválasztani, majd a „befizetés” gombra kattintani. Az eztán feljövő képernyőn a gyűjtőszámlás fizetési módot kell választanik, majd a „befizet” gombot megnyomnik.

Ekkor – nem pedig a gyűjtőszámlára való utalással! – történik meg a kollégium díj megfizetése, a Kollégium csak ezt követően jut hozzá a fizetendő díjhoz. Ezzel egy időben a befizetések a befizető számára is azonnal láthatóak lesznek a Neptunban, az adott tétel státusza ugyanis már „befizetve” állapotra vált.

A kollégiumi díjak befizetési határideje változatlanul az aktuális hónap 15. napja. Emellett mindenki előtt nyitva áll azon lehetőség, hogy fizetési haladékot kérjen; ezt a Kollégiumi Titkársághoz, a határidő letelte előtt eljuttatott, írásbeli kérelmével teheti meg.

Mivel a rendszer a befizetéseket nap, óra, perc, másodperc pontossággal rögzíti mindennemű késedelem egyértelműen dokumentálható. A határidő túllépése esetén a késők minden esetben szankciókra számíthatnak: belépőkártya letiltása, késedelmi díj, HTJSZ (Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat) szerinti fizetési felszólítás.

Ezek elkerülése és a kollégiumi kiadások egy igen fontos részét jelentő bevételek folyamatos biztosítása érdekében kérünk mindenkit, hogy pontosan fizesse a kollégiumi díjat, illetve pénzügyi nehézségei esetén inkább kérjen halasztást, minthogy a nemfizetéssel járó szankciókkal kelljen szembesülnie.


Kollégiumi férőhely módosítás, lemondás

KollégiumiI férőhely módosítással, lemondással, igényléssel kapcsolatos információkért keresse a  Kollégiumra és Felvételi eljárásra vonatkozó főbb szabályzatokat:

BCE honlapja/Adminisztratív Igazgatóság/Szabályzatok/II. Szervezeti és Működési Szabályzat/III. Hallgatói Követelményrendszer

II.III.2.5. A Budapesti Corvinus Egyetem kollégiumainak és a kollégiumban működő szakkollégiumainak szervezeti és működési rendje (2015. június 15.)

valamint

Kollégiumokra vonatkozó mellékletek (2015. június 15.)

Kiemelten a 5/e. számú mellékletet: A BCE kollégiumi felvételre vonatkozó egységes eljárás rendet

Kinizsi Kisokos

A Kinizsi Kisokost megtalálhatjátok, az alábbi linken ITT.

Utolsó frissítés: 2019.05.22.